Varenie
Myšlienka používať čajový výluh na marinovanie sa zdá byť exotická, ale má hlbokú praktickú logiku. Čierny čaj obsahuje prírodné triesloviny, ktoré pôsobia
Zdá sa, že všetko ste urobili podľa receptu, ale cesto sa vám tvrdohlavo lepí na ruky a robí vám z neho problém. Podľa korešpondenta vec často nespočíva v.
Zrelú zeleninu inštinktívne odkladáme do chladničky, aby sme predĺžili jej čerstvosť, ale pre paradajky je to istá smrť chuti. Chlad nielenže spomaľuje
Ostrá štipľavosť a niekedy až prílišná horkosť cibule môže prebiť chuť akéhokoľvek šalátu alebo kebabu. Mnohí ľudia sa snažia situáciu napraviť tým, že
Pokušeniu ukrojiť si krajček ešte teplého, chutného chleba hneď pri peci sa takmer nedá odolať. Tento akt, taký prirodzený pre hladného človeka, však podľa
Zdá sa, že najjednoduchšie je variť zemiaky na prílohu v čistej vode, aby boli neutrálne. Táto neutrálna chuť je však podľa korešpondenta často príčinou
Nie je nič frustrujúcejšie, ako keď sa starostlivo nakrájaná čerstvá zelenina pol hodiny po pridaní dresingu zmení na ochabnutú hmotu. Tajomstvo zachovania
Ručne vyrábané cesto na knedle alebo cestoviny je často rozmarné, buď sa pri vyvaľkaní trhá, alebo sa tvrdohlavo sťahuje späť. Skúsení kuchári vedia, že
Mnohí ľudia už zažili nepríjemnú situáciu, keď sa zdanlivo čerstvé mlieko zrazu zmení na vločky, sotva ho majú v šálke rannej kávy. Zvyčajne sa obviňuje
Smaženie cibule do zlatista je základný, ale často nepríjemný proces, pri ktorom sa kúsky buď pripália, alebo zostanú surové. Malá hrsť múky, do ktorej
